Президент Швейцарії приїхав на кордон Польщі та України і зустрівся із біженцями

Понеділок, 21 березня 2022, 20:04

Президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс відвідав польсько-український кордон у понеділок у рамках зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

Про це пише NZZ am Sonntag, повідомляє "Європейська правда".

Швейцарська делегація відвідала пункти прийому швейцарських гуманітарних вантажів у Любліні та Холмі.

На польсько-українському кордоні у пункті пропуску "Дорогуськ" Кассіс зустрівся з місцевою владою та отримав інформацію про ситуацію з біженцями на кордоні. Він також відвідав центр прийому в місті Холм.

У бесіді з Моравецьким президент Швейцарії привітав прихильність Польщі до допомоги біженцям з України. "Солідарність населення і влади країни з людьми, які постраждали від російського військового нападу, заслуговує на найвище визнання", — сказав Кассіс.

За словами президента, Швейцарія допомагає подолати кризу гуманітарною допомогою та небюрократичним прийомом біженців. На зустрічі також обговорювалися санкції проти Росії, ухвалені Швейцарією, та ситуація з безпекою в Європі.

У вівторок Кассіс зустрінеться з президентом Молдови Маєю Санду у Кишиневі.

Раніше повідомлялося, що швейцарська влада заарештувала розкішні апартаменти в горах, що, ймовірно, належить російському олігарху Петру Авену, який є близьким соратником президента Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.