ЄС надасть Україні додатково 500 млн євро - Боррель

Понеділок, 21 березня 2022, 21:16

Високий представник Європейського союзу Жозеп Боррель анонсував виділення додаткових 500 мільйонів євро для допомоги Україні.

Про це він заявив після засідання Ради ЄС у закордонних справах, яке відбулося в понеділок у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Ми продовжуватимемо підтримувати Україну економічно, фінансово, гуманітарною допомогою, підтримувати українські Збройні сили. Я радий повідомити, що ми досягли політичної згоди щодо додаткових 500 млн у рамках Європейського фонду мирних можливостей", - сказав Боррель.

Він наголосив, що всі держави-члени залишаються надзвичайно єдиними в підтримці України дипломатично на міжнародній арені, продовжуватимуть ізолювати Росію, закликати до відповідальності за військові злочини, за порушення міжнародного та гуманітарного права.

"Ми розцінюємо те, що відбувається в Україні, як масштабні військові злочини, скоєні російськими збройними силами проти українського народу. І це не залишиться без відповіді. Тому ми вітаємо створення комісії Радою з прав людини ООН. Ми вітаємо розслідування прокурором Міжнародного кримінального суду. І ми закликаємо Росію до виконання рішення Міжнародного суду ООН, згідно з яким, вона має зупинити вторгнення в Україну ", - сказав Боррель.

Боррель також запевнив, що ЄС готові до подальших обмежувальних заходів, у координації з партнерами для того, щоб продовжувати чинити тиск на Росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.