Україна відкриває нові консульства у Польщі для підтримки біженців

Понеділок, 21 березня 2022, 22:12

Вже незабаром будуть відкриті два нових консульства України у Польщі. Обидва - у містах, що розташовані  поблизу українського кордону. 

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на facebook-сторінку посольства України у Польщі, таку заяву на сьогоднішньому брифінгу зробив посол Андрій Дещиця.

"Незабаром у Хелмі та Перемишлі буде відкрито Консульські пункти для підтримки громадян України, які прибувають до Польщі. Присутність українських консулів у безпосередній близькості до українсько-польського кордону дозволить більш оперативно надавати українцям консульське сприяння на території Польщі. Завдяки новим Консульським пунктам українці зможуть швидко та ефективно отримувати інформацію щодо вирішення своїх першочергових потреб",- стверджується у заяві посольства

Андрій Дещиця зазначає - за 25 днів війни українськими консульськими установами у Варшаві, Любліні, Кракові, Вроцлаві і Гданську вчинено 24 тис. консульських дій. Це стільки, скільки минулого року вчинено протягом 4 місяців. Загалом консульські відділи здійснили прийом 74 тис. громадян.

Показово, що брифінг Дещиці було проведено з нового приміщення посольства України в Польщі, яке міський голова Варшава своїм рішенням про відмову Росії у встановленні права на безстрокове користування будівлею, офіційно передав Україні.

Після розпаду СРСР юридичний статус приміщення до останнього часу не був визначеним, а правонаступником вважалася Російська Федерація.

Нагадаємо, за інформацією польських прикордонників, станом на 9 годину ранку 18 березня кількість біженців з України перевищила 2 мільйони осіб. В основному це жінки і діти. 

Ця цифра, ймовірно, включає і тих людей, які не планують залишатись у Польщі і поїдуть в інші країни Європи. 

При цьому Варшава та Краків півтора тижні тому повідомили, що фактично вичерпали можливості приймати нових людей. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: