Литовський топ-депутат: війна в Україні - це 9/11 Європи

Вівторок, 22 березня 2022, 14:34

Глава комітету з міжнародних справ Сейму Литви Жигімантас Павіліоніс порівняв війну в Україні з терактами 11 вересня у США та закликав європейських політиків на цьому тлі боротися навіть за ті речі, які зараз видаються неможливими - такими як членство України в НАТО.

Про це, як пише "Європейська правда", Павіліоніс сказав на установчій зустрічі мережі "Об’єднані для України" (U4U), яка об’єднує парламентарів 28 країн.

Павіліоніс зазначив, що новоутворена мережа, яка має на меті діяти на підтримку України на міжнародному рівні, може видаватись "клубом мрійником", проте він переконаний, що "немає неможливих речей у цьому альянсі". 

Литва закликає ЄС домовитися про нафтові та енергетичні санкції проти Росії

"Карен Донфрід, помічниця державного секретаря США вчора сказала нам з Вашингтона: це 9/11 Європи. Тому - все можливо. Після 9/11 ми, країни Балтії, приєднались до НАТО. Ніхто нас там не хотів. Тепер ми маємо 9/11. Ми повинні боротися не тільки за ЄС, але і за членство (України. - Ред.) у НАТО. Не треба цього боятися", - сказав він. 

Павіліоніс також зазначив, що необхідно боротись за створення безпольотної зони над Україною - зокрема, шляхом прямих контактів з конгресменами США.

Голова делегації Європарламенту в комітеті Асоціації ЄС-Україна та ексглава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський також виступив за створення військової місії НАТО для врегулювання ситуації в Україні та часткове закриття неба над Україною.  


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.