Франція активізує роботу для припинення війни в Україні, але виключає пряму військову участь

Четвер, 24 березня 2022, 23:21

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція активізує роботу щодо запобігання ескалації війни в Україні, але знову виключив будь-яку пряму участь французьких військ.

Про це він заявив після саміту НАТО у Брюсселі, пише "Європейська правда" із посиланням на CNN.

"Ми вирішили активізувати роботу, щоб запобігти ескалації та організуватися на випадок, якщо вона відбудеться. Ми діємо, виходячи з необхідності продовжувати адаптувати нашу позицію до нових стратегічних обставин, викликаних війною в Україні та її наслідками", — сказав Макрон.

Проте Макрон, повторюючи заяви, які він неодноразово робив у минулому, виключив будь-яку пряму військову участь Франції.

"Ми продовжуємо стояти на боці українського народу, надаючи військову, економічну та гуманітарну підтримку. Наша рішучість призвела до того, що ми згуртовано ухвалили серію безпрецедентних санкцій", - сказав він.

Раніше премєр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що західні союзники працюють над нарощуванням летальної військової допомоги Україні, але ця додаткова допомога, швидше за все, не поширюватиметься на танки та літаки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: