США пропонують посилити санкції проти Північної Кореї

Субота, 26 березня 2022, 01:55

Сполучені штати представлять у Радбезі ООН резолюцію щодо зміцнення режиму санкції проти Північної Кореї чеерз запуск міжконтинентальної балістичної ракети.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на сайт ООН.

"Оскільки КНДР проводять дедалі небезпечніші провокації, США представлять резолюцію.. з метою оновити та зміцнити санкційний режим. У резолюції 2397 РБ ООН, яку ми одностайно прийняли, Рада ухвалила, що ухвалить додаткові кроки у випадку, якщо КНДР продовжить запуски міжконтинентальних балістичних ракет", - стверджує постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Нагадаємо,  25 березня Північна Корея підтвердила запуск міжконтинентальної балістичної ракети ""Хвасон-17". За запуском особисто наглядав лідер КНДР Кім Чен Ін. за даними Північної Кореї,  ракета пролетіла 1 090 кілометрів, впавши в Японському морі.

Проти посилення санкцій, втім, виступає РФ. За словами заступника постпреду РФ при ООН Анни Євстигнєєвої "наступне нарощування санкцій проти КНДР вже виходить за межі заходів щодо перекриття каналів фінансування заборонених ракетно-ядерних програм і загрожує північно-корейським громадянам неприпустимими соціально-економічними та гуманітарними потрясіннями".

Нагадаємо, що КНДР - одна з 5 країн, що голосувала проти резолюцій Генеральної асамблеї ООН про припинення бойових дій в Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.