США готують санкції проти компаній, які постачають технології для армії і розвідки РФ – ЗМІ

Субота, 26 березня 2022, 07:45

Адміністрація президента США Джо Байдена готує санкції проти російських компаній, які надають товари та послуги для військових і розвідувальних служб, включаючи компоненти подвійного призначення, що використовуються для розповсюдження зброї.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Wall Street Journal.

Санкції Міністерства фінансів можуть бути оголошені вже наступного тижня.

За даними американських чиновників, російський уряд в значній мірі покладається на ключові західні та міжнародні технології для функціонування своєї оборонної промисловості. Нові санкції спрямовані на компанії, які є частиною російських закупівельних мереж, які виробляють і купують товари як цивільного, так і військового призначення.

Серед тих, хто, як очікується, підпаде під санкції: "Сернія Інжиніринг", яка, на думку США, знаходиться в центрі закупівельної мережі, що займається розповсюдженням зброї для російських спецслужб; і московський "Сертал", який, за словами адміністрації, виробляє обладнання та технології для російських військових. Сполучені Штати також введуть санкції проти чотирьох підставних компаній, які використовуються "Сернія" і "Сертал" для полегшення закупівель для військових.

Більшість компаній, які мають потрапити під санкції, зокрема "Сернія інжиніринг" і "Сертал", раніше вже були додані до списку Міністерства торгівлі, який забороняє експорт чутливих технологій для них. Хоча це заважає фірмам, але  не забороняє всі ділові операції.

Однак санкції Мінфіну також блокують будь-які фінансові операції, що може пошкодити здатність цих компаній вести бізнес у будь-якому місці. Санкції, у поєднанні з обмеженнями експортного контролю, також припиняють доступ до комп’ютерних чіпів іноземного виробництва, а також фінансування та компонентів, необхідних для їх виробництва всередині країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: