4 держави ЄС скасували вимоги щодо дозволів для перевезень з України

Субота, 26 березня 2022, 16:42

Угорщина стала четвертою державою ЄС, яка дозволила українським перевізникам здійснювати усі двосторонні та транзитні перевезення через український кордон у спрощеному режимі.

Про це повідомила Укртрансбезпека.

Скасування перевірки дозволів є тимчасовим і діятиме до 30 квітня.

"Угорщина дозволила українським перевізникам до 30 квітня здійснювати усі двосторонні та транзитні перевезення територією своєї країни без дозволів… Це дозволить здійснювати для забезпечення життєздатності країни та української економіки без прив’язки до дозволів та додаткових адміністративних бар’єрів", - повідомили у відомстві.

На період дії бездозвільного режиму перевізникам не потрібно здійснювати попередню реєстрацію в системі BiREG та створювати відповідний маршрут.

Раніше Латвія також дозволила усі двосторонні та транзитні перевезення територією своєї країни без дозволів для українських перевізників. 

Словаччина та Болгарія здійснили більш обмежену лібералізацію: дозволили українським перевізникам без дозволів здійснювати лише транзитні перевезення вантажів і пасажирів. 

Як повідомляла ЄвроПравда, питання транспортних дозволів ще торік було серйозною перепоною зростанню експорту з України, а з Польщею ситуація була гранично складною.

За 10 днів до російського вторгнення вдалося досягти компромісу. Деталі у статті "Успіх на 75%: як Україна та Польща вирішують транзитний конфлікт, що заважає експорту до ЄС"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: