Туреччина зберігає готовність на випадок нових мін у Чорному морі

Вівторок, 29 березня 2022, 14:20

Міністр оборони Туреччини заявив, що країна перебуває в стані готовності через морські міни після того, як влада виявила та деактивувала два вибухові пристрої у Чорному морі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Hurriyet Daily News.

Хулусі Акар заявив, що влада все ще намагається з'ясувати, чи походять міни з українських вод. Він не має інформації про кількість протикорабельних пристроїв, які можуть плавати в морі.

"Чи йдеться про міни, які були закладені в Україні, чи спрацювали інші міни – було б неправильно говорити що-небудь без упевненості в цьому" - заявив він.

"Наші мінно-тральні судна та морські патрульні літаки перебувають у бойовій готовності. Виявлені міни негайно знищуються безпечним способом", – сказав він.

Акар додав, що Туреччина співпрацює з Румунією та Болгарією для виявлення мін.

26 березня Туреччина перекривала рух суден протокою Босфор через міну, ймовірно, одну з тих, якими Росія замінувала Чорне море. Сапери знешкодили її, після чого навігацію протокою відновили.

Туреччина після того звернулася до української та російської сторін із запитом про консультації. 

Раніше Росія замінувала ділянки Чорного моря поблизу України та поширила через держагенції інформацію про те, що ці міни можуть дістатися Босфору. Російські джерела повідомляли про розміщення 420 мін. Дивіться про це у відеопоясненні ЄвроПравди "Як перемогти РФ на морі: можливості НАТО", а також статтю Морський бій навколо України: як НАТО може допомогти здолати агресора на воді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: