Напавши на Україну, Путін створив "глобальну продовольчу кризу" - США

Середа, 30 березня 2022, 00:06

Російська агресія вже  призвела до критичного дефіциту продовольства в Україні, а наслідки "глобальної продовольчої кризи" відчують у всьому світі. 

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN, таку заяву на На засіданні ООН, присвяченому впливу російської війни на глобальну продовольчу безпеку, зробила заступник держсекретаря США Венді Шерман.

Влна нагадала, що Росія атакувала щонайменше три цивільні кораблі, які перевозили товари з Чорного моря, а також те, що ВМС Росії блокують доступ до українських портів, перекриваючи можливість України експортувати зерно і не даючи близько 94 кораблям з продовольством дістатися до Середземного моря. 

За словами Шерман, заяви РФ про те, що західні санкції ніби то більшують ціни на продовольство в усьому світі, ігнорують той факт, що Росія перешкодила експорту українського зерна. 

"Поки Путін продовжуватиме свою війну, поки російські сили продовжують бомбардувати українські міста та блокувати конвої з допомогою, поки мирні жителі в облозі не зможуть дістатися до безпечного місця, ця гуманітарна криза лише посилюватиметься.. Цю війну розпочав Владімір Путін. Він створив цю глобальну продовольчу кризу. І він той, хто може це зупинити",- додала вона. . 

Шерман нагадує, що за оцінками Продовольчої та сільськогосподарської організації, близько 13 мільйонів людей у ​​всьому світі "можуть опинитися в продовольчій безпеці внаслідок вторгнення Росії в Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: