Качинський хоче, щоб у Польщі була ядерна зброя

Середа, 30 березня 2022, 19:59

Ярослав Качинський, польський віцепрем'єр-міністр з питань безпеки хотів би, щоб Польща мала ядерну зброю, але вважає, що ця ідея нереальна.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Money.pl.

Голова правлячої партії Польщі визнав, що завжди є можливість поширення війни за межі України, але зазначив, що сьогодні це не дуже вірогідний варіант.

Качинський сказав, що країна з великою та добре озброєною армією є безпечною країною.

На запитання, чи варто Польщі розглянути можливість набуття ядерної зброї, він відповів: "Як громадянин я можу сказати, що хотів би, щоб Польща мала ядерну зброю. Як відповідальний політик, я маю оцінити цю ідею як нереальну".

У контексті допомоги Україні Качинський вважає, необхідно посилити санкції проти РФ і атакувати те, що зашкодить Москві, тобто нафту та порти.

"Але Захід має хотіти серйозно вдарити по Росії. Такі санкції діяли б швидко. Не миттєво, але швидко. Однак німецьке вето з цього приводу все ще залишається ", - сказав він.

Нагадаємо, віцепрем’єр уряду Польщі та голова правлячої партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський під час візиту до Києва у вівторок запропонував направити в Україну миротворчу місію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.