"Друже Марк": Зеленський особисто звернувся до прем'єра Нідерландів щодо членства в ЄС 

Четвер, 31 березня 2022, 12:28

Президент Володимир Зеленський під час виступу перед парламентом Нідерландів звернувся особисто до прем’єр-міністра Марка Рютте щодо членства України в ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зеленський висловив переконання, що членство України в ЄС "посилить наш спільний європейський дім і зробить ще більш досконалим європейський проєкт". 

"Я вірю, що вже дуже скоро. Бо це абсолютно раціонально. З нашим потенціалом, з нашими людьми, з нашим умінням захищати свободу. І ви це прекрасно знаєте. І ти прекрасно це знаєш, друже Марк, що від вас, від вашої держави наш вступ в Євросоюз дуже, дуже залежить", - сказав він.

24 березня президент України Володимир Зеленський виступив на саміті ЄС. Під час виступу він оприлюднив список держав, чия підтримка членства України є проблемою для нашої держави. Серед них - Нідерланди.

Уряд Марка Рютте гальмує через те, що не знає, як до підтримки України поставляться виборці. Але Київ вважає, що зможе змінити позицію нідерландського уряду.

Крім того, Рютте раніше висловив застереження, що швидке приєднання України до Євросоюзу створює ризики для стабільності Західних Балкан.

На його думку, надання Україні привілейованої ролі для вступу в ЄС викличе серйозне розчарування серед інших країн, які хочуть приєднатися до блоку і вже довгий час перебувають в цьому процесі.

Детальніше - у статті "Європейської правди" Від Литви до Угорщини: хто в Європі підтримує, а хто блокує швидкий вступ України до ЄС


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: