Зеленський попросив Нідерланди про нові санкції і зброю, щоб вигнати окупантів

Четвер, 31 березня 2022, 12:33

Президент Володимир Зеленський у своїй промові до парламенту Нідерландів у четвер закликав запровадити жорсткіші санкції проти РФ і надати серйознішу зброю, щоб Україна могла прогнати окупантів зі своє території.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зеленський заявив, що для багатьох людей у світі війна в Україні стає рутиною, але ми "не маємо права дати цій війні ще 36 днів". Він закликав Нідерланди до нових жорстких санкцій.

Прем'єр Нідерландів: мирна угода автоматично не призведе до зняття санкцій з Росії

"Потрібно ще посилювати санкції, разом з іншими країнами Євросоюзу вам потрібно зробити все, щоб у Росії не було ресурсів продовжувати цю війну… 

Закрийте ваші порти для російських суден разом з усіма іншими країнами Євросоюзу, припиніть будь-яку торгівлю з цією державою, яка забула уроки Другої світової війни. Готуйтесь швидше відмовитись від російських енергоресурсів, щоб мільярди євро за них не йшли на виробництво зброї і оплату масових вбивств в Україні", - сказав глава держави.

Він також закликав надати всю необхідну зброю для перемоги і захисту України, подякувавши за вже надану військову підтримку.

"Нам потрібно більше. Стінгери, панцерфаусти дозволять триматись, боротись. Проте це не зброя перемоги. Нам конче потрібна така зброя, яка дозволить зробити безпечним наше небо, з якою можна деблокувати наші українські міста, де Росія влаштує штучний голод. Нам потрібна така зброя, яка дозволить вигнати окупантів з нашої землі. Літаки, танки, ППО, снаряди, ракети тощо - ви маєте це перелік", - зазначив Володимир Зеленський.

Зеленський також звернувся особисто до прем’єр-міністра Марка Рютте щодо членства України в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: