Держсекретар США відвідав кордон Польщі з Україною та центр для біженців

Субота, 5 березня 2022, 18:45

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Польщі вирушив на кордон з Україною, щоб побачити ситуацію з людьми, що втікають від війни.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AFP.

Також Блінкен відвідав центр тимчасового розміщення біженців з України, де перебувають близько 3000 людей, та сказав про намір США надати Польщі 2,5 млн євро у зв’язку з гуманітарною кризою

Фото: PAP
Фото: PAP
Польща створює центр документування воєнних злочинів РФ в Україні

"Народ Польщі занє, як важливо захищати свободу. Польща зараз робить вкрай важливу роботу", - зазначив він після зустрічі з польським колегою Збігнєвом Рау. 

Збігнєв Рау зазначив, що Польща і надалі залишатиметься відкритою для українців, змушених покинути свої домівки.

"Російська агресія в Україні створила гуманітарну кризу в масштабах, які важко було уявити. Зараз наш пріоритет - організувати ефективну допомогу для сотень тисяч, а скоро можливо і мільйонів біженців", - сказав він.

Рау додав, що обстріл російськими військовими житлових кварталів є воєнним злочином. 

Як повідомлялося, початку війни Росії проти України до Польщі виїхали вже майже 800 тисяч людей. За словами заступника глави МВС Польщі, вчора до країни прибули 106 тисяч людей – найбільше від початку війни.

Наступного тижня польський уряд внесе у Сейм спеціальний законопроект, який стосуватиметься прав та гарантій для біженців з України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: