Російські обстріли зруйнували в Україні вже 5 приміщень закордонних місій

Вівторок, 8 березня 2022, 12:51

Внаслідок обстрілів російськими військами українських міст пошкоджені або зруйновані приміщення вже п’яти закордонних місій.

Як пише "Європейська правда", про це 8 березня заявили в МЗС України.

"Внаслідок ракетно-бомбових ударів російської армії в Маріуполі була пошкоджена будівля, в якій розташовувалися генеральне консульство Греції та офіс Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а також зруйновані приміщення почесних консульств Словенії, Азербайджану та Албанії в Харкові. Збройна атака Росії на приміщення дипломатичних місії є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини", - заявили в МЗС. 

У зовнішньодипломатичному відомстві зазначили, що Україна долучить ці факти до позовів проти РФ у міжнародних судових інстанціях та закликали міжнародну спільноту засудити обстріли російськими військами цивільних об’єктів.

Нагадаємо, раніше в МЗС України підтримали ініціативу створити міжнародний процес над РФ на зразок Нюрнберзького трибуналу за дії її армії під час агресивної війни проти України.

Про те, як може працювати такий міжнародний механізм - у статті ЄП Трибунал не тільки для Путіна: як реально покарати еліту РФ за агресію проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: