ЄС підготує санкційний режим за дезінформацію

Вівторок, 8 березня 2022, 13:31

Єврокомісія запропонує новий механізм покарання за дезінформацію.

Про це заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Боррель сказав Європарламенту, що ЄС повинен мати можливість заморожувати активи та забороняти поїздки до блоку тих, кого вважають відповідальними за зловживання інформацією з метою маніпулювання та введення в оману.

"Я запропоную новий механізм, який дозволить нам накласти санкції на таких зловмисних суб’єктів дезінформації", – сказав Боррель, додавши, що він не намагається визначити, що в новинах є правдою, а що неправдою, а захистити від маніпуляцій суспільством.

Він виділив російську державну телевізійну мережу Russia Today та інформаційне агентство Sputnik як приклади "інструментів маніпулювання та введення в оману" росіян щодо вторгнення РФ в Україну.

Боррель сказав, що Москва не просто бомбить будинки та інфраструктуру в Україні, а й націлює на росіян фейкові новини та дезінформацію. "Вони бомбардують свої мізки", - сказав він.

Пропозиція надійшла після того, як президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС заборонить російські канали після вторгнення Росії в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: