Депутат Сейму Латвії вирушив добровольцем воювати за Україну

Вівторок, 8 березня 2022, 15:24

Голова юридичної комісії Сейму Латвії, представник Нової консервативної партії Юріс Юрашс вирушив добровольцем захищати Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

"Я можу підтвердити, що він добровільно вирушив захищати територію України та боротися проти всіх окупантів вільного світу, зокрема, захищаючи демократію в Латвії", - заявив лідер НКП та міністр юстиції Яніс Борданс.

Борданс стверджує, що Юрашс зробив це не для слави або на тлі наближення виборів у Сейм.

"Рішення було прийнято виключно через його особисті та моральні мотиви", - додав Борданс.

З міркувань безпеки Борданс не став коментувати конкретні функції, покладені на Юрашса в Україні, і не відповів на запитання, чи приєднався він до нещодавно створеного інтернаціонального батальйону територіальної оборони ЗСУ. Також невідомо, як довго депутат має намір перебувати в Україні.

На питання про його навички поводження зі зброєю міністр відповів, що Юрашс має великий досвід оперативної роботи.

Як свідчить архів агентства LЕТА, Юрашс свого часу закінчив Латвійську поліцейську академію і кілька років очолював відділ оперативних розробок Бюро запобігання та боротьбі з корупцією.

На даний момент невідомо, чи Юрашс складе депутатський мандат, але він дистанційно головував на засіданні юридичної комісії у вівторок вранці. За словами Борданса, можливе складання мандата буде рішенням самого депутата.

На позачерговому засіданні в понеділок, 28 лютого, Сейм Латвії одноголосно ухвалив у двох читаннях зміни до Закону про національну безпеку, які передбачають дозвіл громадянам Латвії воювати за Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: