Спецслужба Молдови почала відстежувати "провокаторів" на тлі війни в Україні

Середа, 9 березня 2022, 13:33

Служба інформації і безпеки Молдови СІБ заявила, що почала "профілактичні заходи" проти осіб, дії яких на тлі війни в Україні можуть розхитувати ситуацію у Молдові.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє NewsMaker.

У СІБ назвали безвідповідальною поведінку осіб, які поширюють "прапори, графічні зображення, значки, уніформу, лозунги та вітання і цим ставлять під загрозу мирне співіснування людей у багатонаціональному і багатомовному суспільстві Молдови". 

Прем’єрка Молдови: плануємо членство у ЄС, але не в НАТО

"Згідно із законом про протидію екстремістській діяльності СІБ здійснила профілактичні заходи проти певних осіб, які поширювали графічні емблеми та розпізнавальні знаки. Ці знаки можуть спричиняти конфліктні ситуації на основі ідеологічної, політичної і національної ненависті", - повідомили у пресслужбі. 

У повідомленні не вказують, про які конкретні символи йде мова. 

Таке порушення підпадає під ст. 4 Кримінального кодексу і передбачає санкцію від 3 до 10 років позбавлення волі.

Перед цим прокуратура Молдови з боротьби з організованою злочинністю повідомила про початок розслідування проти осіб, які поширювали в медіапросторі маніпулятивну та неправдиву інформацію про війну в Україні.

7 березня СІБ наказала заблокувати портал rta.md на підставі, що він шкодить національній безпеці. Портал позиціонував себе як аналітичний центр Regional Trends Analytics. У спецслужбі заявили, що оприлюднені там матеріали "виправдовували війну" і також були спрямовані проти територіальної цілісності та нейтралітиту Молдови. Перед тим СІБ розпорядилася заблокувати в країні "Спутник в Молдове" та gagauznews.md.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: