Кулеба назвав ключову умову України щодо можливих миротворчих місій

П'ятниця, 1 квітня 2022, 14:05

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що головна умова до потенційної миротворчої місії в Україні - у тому, що вона не повинна заморожувати конфлікт і закріплювати нинішні позиції сторін. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав під час спілкування зі ЗМІ у Польщі. 

Дмитро Кулеба зазначив, що Україні необхідно мати різні рішення для усіх можливих сценаріїв. 

Польща, Чехія і Словенія висунули план порятунку України з 10 пунктів

"Безумовно, ініціативи від польського уряду (щодо потенційної миротворчої місії. - Ред.) корисні, тому що Польща є членом НАТО і може просувати їх всередині Альянсу. Але у нас є одне застереження до будь-якої ініціативи, які озвучуються тією чи іншою країною: ці ініціативи не повинні заморожувати конфлікт. З 24 лютого додаткові території України стали тимчасово окупованими. Наша принципова позиція полягає у тому, що Росія має вийти на позиції, які вона займала станом на 23 лютого. Відповідно, жодна ініціатива, яка буде фіксувати статус-кво, не відповідає українським інтересам", - наголосив Дмитро Кулеба. 

Він зазначив, що під час візиту детально обговорив ідею Польщі з віцепрем’єром Ярославом Качинським та переконався, що той має повне розуміння української позиції і щиро хоче допомогти. 

"Тепер немає жодних сумнівів чи непорозумінь щодо цієї місії - ми синхронізувалися і будемо вдячні Польщі за будь-які нові ініціативи, які ми будемо проговорювати і вона зможе їх просувати", - додав Кулеба. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.