Поліція США передає захисне спорядження для захисту цивільного населення України

Неділя, 10 квітня 2022, 17:05

Поліцейські штатів Айова і Небраска передадуть для цивільного населення України захисне спорядження, включаючи шоломи та бронежилети.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN.

Губернатор штату Небраска Піт Рікеттс заявив, що його штат надішле 550 одиниць захисного спорядження, а губернатор Айови Кім Рейнольдс сказала, що департамент громадської безпеки її штату та 18 правоохоронних органів нададуть Україні 860 одиниць спорядження.  

CNN відмічає – до такої ініціативи вже долучилися низка інших поліцейських департаментів з  всієї країни - від Каліфорнії до Огайо і Вермонта. Вони дарують несмертельне поліцейське спорядження для допомоги українським громадянам.

Через акцент на допомогу цивільному населенню, в це спорядження не включено ані зброя, ані боєприпаси.

Експерти кажуть, що це безпрецедентний випадок, коли правоохоронні органи США дарують поліцейське захисне спорядження та військове спорядження іноземній країні, яка бере участь у триваючій війні. 

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден пообіцяв працювати з відповідальними державами по всьому світу, щоб притягнути Росію до відповідальності за звірства, скоєні в Україні.

А Сенат США цього тижня одноголосно ухвалив важливий законопроєкт щодо відновлення програми ленд-лізу часів Другої світової війни, яка дозволить Джо Байдену більш ефективно надсилати зброю та інші поставки в Україну на тлі вторгнення Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: