Більше підтримки для України – у Вільнюсі протестували під посольством Німеччини

Понеділок, 11 квітня 2022, 23:18

11 квітня у Вільнюсі біля посольства Німеччини відбулася акція "Прокинься, Берлін!". Її мета  - закликати Німеччину посилити допомогу Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Delfi.

Ініціатори акції закликали Берлін не зупиняти передачу зброї Україні, відмовитися від російської нафти та газу та обмежити поширення пропаганди у Берліні.

Під німецьким посольством зібралося близько ста людей із плакатами "Шольц, будь як Борис",  а також "Геноцид в Україні став реальністю за ваші гроші".

Організатори акції зазначають, що її мета- не лише осуд, але й вдячність за те, що Берлін почав змінювати свою політику щодо РФ. Однак там вважають, що уряд Німеччини мусить взяти на себе лідерство в Європі, щоб припинити геноцид та допомогти Україні перемогти в "екзистенційній боротьбі".

Посольство Німеччини зауважило, що посол Маттіас Сонн та його команда зустрілися з учасниками акції. "Ви демонструєте те, чого ми всі хочемо: щоб нічим не спровокована військова агресія Путіна проти суверенного сусіда, європейської країни припинилася", – сказано на сторінці посольства у facebook.

Нагадаємо, раніше у Німеччині відмовили Україні у запиті на передачу бронетранспортерів "Marder", запропонувавши замість цього країнам Східної Європи постачати Україні радянське озброєння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.