Nokia оголосила про припинення роботи в Росії

Вівторок, 12 квітня 2022, 09:51

Фінський виробник телекомунікаційного обладнання Nokia оголосив про вихід з російського ринку.

Про це йдеться у заяві компанії, пише "Європейська правда".

"З перших днів вторгнення в Україну Nokia було зрозуміло, що продовження нашої присутності в Росії неможливе. Протягом останніх тижнів ми призупинили поставки, зупинили новий бізнес і перенесли нашу обмежену науково-дослідну діяльність за межі Росії. Тепер ми можемо оголосити про вихід з російського ринку. Під час цього процесу нашим пріоритетом залишається безпека та добробут наших співробітників", - йдеться у заяві.

У Nokia нагадали, що західні країни з гуманітарних міркувань застерегли від обвалу телекомунікаційних мереж у Росії і наголосили, що важливо забезпечити росіянам збереження доступу до інтернету та інформації ззовні.

У зв'язку з цим, навіть з відходом з Росії компанія залишить собі завдання підтримувати ці мережі та подавати заявки на ліцензії, необхідні для забезпечення цієї підтримки, настільки, наскільки це не суперечить чинним санкціям.

У компанії також зазначили, що на долю Росії припало менше 2% наших чистих продажів у 2021 році.

"Враховуючи високий попит, який ми спостерігаємо в інших регіонах, ми не очікуємо, що це рішення вплине на нашу здатність досягти наших прогнозів на 2022 рік", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, шведський виробник телекомунікаційного обладнання Ericsson припиняє бізнес у Росії на невизначений термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: