Байден вперше назвав дії РФ геноцидом

Середа, 13 квітня 2022, 00:24

Президент США Джо Байден оголосив про використання нафтового запасу США для стабілізації цін на бензин у США, пославшись на вчинений Путіним геноцид.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN.

"Ваш сімейний бюджет, ваша здатність заправляти свій бак - все це не повинно залежати від того, чи оголосить диктатор війну і чи вчинить геноцид за півсвіту", – заявив Джо Байден.

 "Щоб допомогти впоратися з цим подорожчанням (цін на бензин) від Путіна, я санкціонував випуск одного мільйона барелів на день із стратегічного нафтового запасу", — продовжив Байден.

Зазначимо, що досі Байден ніколи не називав геноцидом злочини  в Україні. Аналогічної риторики дотримаються і в Білому домі.

 "Ми бачили звірства, ми бачили воєнні злочини, ми ще не бачили, щоб рівень систематичного позбавлення життя українського народу піднявся до рівня геноциду", – заявляв раніше радник з національної безпеки Джейк Салліван.

Згодом Салліван уточнив, заявивши, що "ярлик геноциду менш важливий, ніж той факт, що ці дії є жорстокими і злочинними, неправильними і злими, і на них потрібно рішуче реагувати".

Про те, на яких підставах дії РФ мають бути трактовані саме як геноцид, і що це означатиме, можна почитати у статті Найбільший злочин росіян. Чому доведення геноциду в Україні здатне змінити світ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.