Пентагон збирає на зустріч щодо України 8 провідних американських виробників зброї - ЗМІ

Середа, 13 квітня 2022, 09:12

Пентагон у середу прийме керівників восьми провідних виробників зброї США, щоб обговорити здатність галузі задовольнити потреби України у зброї, якщо війна з Росією триватиме роки.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Reuters з посиланням на двох людей, знайомих із перебігом зустрічі.

За словами одного з джерел, 90-хвилинну зустріч проведе відділ закупівель та постачання Пентагону, і очікується, що на ній буде присутній заступник міністра оборони Кетлін Хікс.

Пентагон заявив, що найбільш корисною зброєю є системи меншого розміру, такі як протитанкові ракети Javelin та зенітні ракети Stinger, які Вашингтон та його союзники майже щодня постачають Україні. Інтенсивне використання, а також бойова ефективність українських сил викликали інтерес до поповнення запасів цієї зброї.

Системи Javelin спільно виробляють компанії Raytheon Technologies та Lockheed Martin Corp, а Raytheon також виробляє Stinger. Іншими провідними виробниками зброї є Boeing, Northrop Grumman, General Dynamics та L3Harris Technologies.

Минулого тижня Білий дім заявив, що з моменту вторгнення він надав Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад 1,7 мільярда доларів, у тому числі понад 5000 "Джавелінів" та понад 1400 "Стінгерів".

Адміністрація Пентагону з питань співробітництва в галузі безпеки та оборони проводить щотижневі зустрічі своєї європейської групи кризового управління для розгляду конкретних запитів, пов'язаних з Україною.

Щоб прискорити схвалення урядом США продажу та передачі озброєнь, вироблених американськими оборонними підрядниками, Пентагон відтворив команду для реагування на зростання попиту.

Агентство Reuters у вівторок повідомило, що 13 квітня Сполучені штати планують оголосити про додаткову військову допомогу Україні на суму $750 млн.

Попередній пакет військової допомоги США було оголошено у середині березня – його сума складала $800 млн. 

Читайте також - Новий рівень допомоги США: що змінить для України відкриття ленд-лізу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: