Майже дві третини жителів Латвії підтримують санкції проти РФ

Четвер, 14 квітня 2022, 11:51

66% жителів Латвії загалом підтримують економічні санкції проти Росії за її вторгнення в Україну.

Про це свідчать дані опитування SKDS, яке проводилося на замовлення Фонду суспільної інтеграції, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

При цьому 52% опитаних підтримують санкції, незалежно від того, як вони вплинуть на їх добробут.

У свою чергу 27% респондентів заявили, що вони не підтримують санкції щодо Росії.

Найчастіше застосування санкцій до Росії схвалюють молоді респонденти, ті, хто говорить у сім'ї латиською мовою, опитані з високим рівнем доходів, а також ті жителі, які загалом не підтримують військове вторгнення РФ в Україну.

"Ми бачимо, що більше половини жителів Латвії готові виявляти солідарність з Україною та підтримувати демократичні цінності не лише на словах, а й тоді, коли це безпосередньо впливає на їхні щоденні витрати", - коментує підсумки опитування директор секретаріату Фонду суспільної інтеграції Зайга Пуце.

Раніше Фонд суспільної інтеграції повідомив, що переконлива більшість або 80% загалом не підтримують військове вторгнення РФ до України. Підтримують військову агресію Росії лише 8% респондентів. Опитування проводив центр досліджень SKDS з 17 по 21 березня цього року. В опитуванні брали участь постійні жителі Латвії віком від 18 до 75 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.