Естонська розвідка: РФ завершує підготовку до наступу на сході України

Четвер, 14 квітня 2022, 13:34

Розвідцентр Сил оборони Естонії 14 квітня опублікував звіт про бойові дії на території України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

За даними естонської розвідки, Збройні сили Російської Федерації завершують підготовку до наступу на сході України. Водночас вони блокують перекидання підрозділів збройних сил України у східному напрямку.

Також розвідка Естонія відзначає, що 14 квітня внаслідок пожежі на борту флагмана Чорноморського флоту крейсера "Москва" здетонували боєприпаси. Причини спалаху остаточно невідомі, ймовірно, корабель був уражений ракетою.

Інцидент підтверджує як українська, так і російська сторона. Росіяни повідомили, що з корабля було знято весь екіпаж. Це може говорити про те, що боротьба з пожежею та ліквідація ушкоджень були або неможливі або безперспективні.

Військовослужбовців ЗС РФ продовжують примушувати до участі у війні на території України. Поруч із цим ведеться активна кампанія з просування контрактної служби, зокрема рекламуються короткострокові контракти.

Незважаючи на економічну нестабільність у країні та застосування репресивних заходів щодо "відмовників", охочих воювати мало.

Британська розвідка також повідомила, що президент РФ цікавиться східними областями України та готується до нового наступу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.