British Airways вибачилась за те, що не дозволила українським біженцям вилетіти до Лондона

Четвер, 14 квітня 2022, 16:25

Британська авіакомпанія British Airways вибачилася після того, як відмовила українській родині з Харкова у посадці на рейс до Британії, незважаючи на те, що у них були всі необхідні документи.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації The Guardian.

Сім'я з трьох людей, у тому числі восьмирічна дівчинка, покинула свій будинок у Харкові через інтенсивні бойові дії у місті та понад два тижні чекала, щоб отримати британські візи. 

“Для цього є слово”: посол Британії натякнула, що деякі дії військових РФ мають ознаки геноциду

Українці прибули до аеропорту Варшави, звідки мали вилетіти до Лондона в рамках програми уряду Британії "Дім для України".

68-річна Віра Рибальченко втратила свій закордонний паспорт під час евакуації, але посольство Британії запевнило її, що їй буде дозволено подорожувати, оскільки вона має паперову копію документа, а також нещодавно видану британську візу та українське посвідчення особи.

Сім'я без проблем пройшла контроль безпеки в аеропорту, але за кілька хвилин до того, як вони мали сісти на рейс, співробітники British Airways помилково сказали Рибальченко, що вона не може сісти на борт без оригіналу паспорта.

Після інциденту авіакомпанія визнала, що сталась помилка, і вибачилася перед сім'єю.

"Ми дуже шкодуємо через справжню помилку, допущену нашою командою при спробі дотримуватися вказівок Міністерства внутрішніх справ, і ми вжили заходів, щоб це більше не повторилося. Ми зв'яжемося з сім'єю, щоб перепросити, і повністю відшкодуємо їхні квитки", - заявила авіакомпанія.

До Британії прибудуть українські військові для навчання управління бронетехнікою

Донька Віри Рибальченко Ганна Заховаєва сказала, що "це був жахливий досвід".

"Моя мама була абсолютно шокована. Я не могла залишити маму в Польщі, бо вона не розуміє мови, нікого не знає і їй нема де зупинитися", - сказала вона.

Зрештою родина сіла на рейс польської авіакомпанії LOT до Лондона після того, як співробітник угорської авіакомпанії Wizz Air створив для Віри Рибальченко тимчасовий проїзний документ.

За даними британського уряду, близько 16 400 українців прибули до Великої Британії з початку російського вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.