Зеленський не виключає, що Путін застосує тактичну ядерну зброю у війні з Україною

П'ятниця, 15 квітня 2022, 21:36

Президент України Володимир Зеленський заявив, що усьому світу варто бути готовими до того, що президент РФ Владімір Путін може використати у війні проти України тактичну ядерну зброю. 

Про це він сказав в інтерв'ю CNN, пише "Європейська правда". 

Зеленський припустив, що ПУтін може вдатися до хімічної або ядерної зброї, тому що не переймається людськими життями. 

"Не лише мені, а й всьому світу варто бути стурбованим з цього приводу… Це вони можуть зробити, тому що людські життя для них - це ніщо… Ми не повинні боятися, але повинні бути готовими. І це питання не тільки для України, але й для всього світу", - сказав він. 

Керівник американської розвідки Білл Бьорнс у четвер сказав, що США пильно відстежують дані щодо таких намірів, але поки немає ніяких ознак того, що Росія готується до цього кроку. 

"З огляду на можливий відчай президента Путіна і керівництва РФ, на військові невдачі, яких вони зазнали, нікому з нас не варто недооцінювати загрозу потенційного застосування тактичної ядерної зброї або ядерної зброї малої потужності", - зазначив він. 

За даними ЗМІ, Росія цього тижня направила Сполученим Штатам офіційну дипломатичну ноту з попередженням про те, що постачання США та НАТО "найчутливіших" систем озброєнь в Україну може призвести до "непередбачуваних наслідків".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: