Швейцарська армія посилює кібероборону

П'ятниця, 15 квітня 2022, 23:41

Швейцарія затвердила генеральний план розвитку кіберзахисту. Згідно ньому, протягом наступних кількох років до 2,4 млрд швейцарських франків ($2,6 млрд).

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на swissinfo.

Представляючи цю програму інвестицій, міністр оборони Швейцарії Віола Амхерд наголосила на нагальній необхідності посилення захисту від потенційних кібератак, що особливо здійснюються на військову інфраструктуру країни.

Ця програма є частиною чергового всеосяжного урядового огляду оборонної стратегії Швейцарії. Як загрози в ній відзначені не тільки ризики, пов'язані зі злочинною (хакерською) активністю в інтернеті, а й шпигунство, а також маніпуляції та дезінформація, що поширюються в умовах збройного конфлікту.

За словами міністра, війна в Україні ясно показала, яке важливе значення мають структури військової комунікації та зв'язку. Вона також сказала, що збільшення бюджетних асигнувань на потреби армії, як вимагають деякі політичні партії країни, дозволило б Збройним силам прискорити процес інвестицій у кібер-захист, а отже можна було б прискорити і темпи її модернізації.

"Але справа не лише у грошах. Нам потрібні ноу-хау та персонал", - додала Амхерд.

Цього року парламент Швейцарії схвалив створення армійського командного центру у складі майже 600 військовослужбовців та інших працівників. Крім того, для виконання всіх пов'язаних з реалізацією цього плану планується залучити до 7 тисяч військовослужбовців строкової служби, які могли б бути набрані з інших армійських підрозділів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.