Партія Саакашвілі відправила в Україну окрему делегацію

П'ятниця, 15 квітня 2022, 23:58

Найбільша опозиційна партія Грузії -  Єдиний національний рух, направила окрему делегацію в Україну.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Эхо Кавказа.

В делегацію входять голова партії Ніка Мелія, а також Ека Херхеулідзе та Коба Накопія. Компанію їм склав четвертий президент Грузії Георгій Маргвелашвілі, який став президентом при підтримці чинної влади Грузії, проте згодом розсварився з нею.

Делегація вже прибула в Україну. За словами Мелія, у своїй поїздці вони представляють не грузинську опозицію, а грузинський народ, більша частина якого є солідарною з Україною.

Показово, що 15 квітня  одночасно в Україну вирушила делегація парламенту Грузії на чолі зі спікером Шалвою Папуашвілі. У її складі – три віце-спікери: Давид Сергієнко, Арчіл Талаквадзе ("Грузинська мрія") та Леван Іоселіані ("Громадяни"), а також депутати від кількох опозиційних  сил.

Напередодні візиту стався скандал – представники "Єдиного національного руху", які довгий час були лобістами цього візиту, відмовилися від поїздки до Києва у складі делегації, яку очолює "Грузинська мрія".

 У відповідь у парламентській більшості сказали, що ЄНД ухвалило таке рішення, оскільки ніби то планувало провокації.

Нагадаємо, після російського вторгнення відносини України та Грузії різко загострилися через небажання засуджувати дії РФ. 

Нещодавно додатково відносини між країнами загострив новий конфлікт через можливий транзит територією Грузії для армії РФ.

Минулого тижня голова Верховної ради Руслан Стефанчук звернувся  до керівників парламентів усіх країн, запрошуючи їх на власні очі побачити наслідки звірств російської армії на окупованих територіях.

Спікер грузинського парламенту Шалва Папуашвілі став першим, хто відповів публічною відмовою. 

Він зазначив, що вважає неможливим їхати в Україну доти, доки "окремі представники українського уряду повністю не усвідомлять потужну підтримку", яку, на його думку, Грузія надає Україні. 

Стефанчук відповів, що Україна у 2008 році "з перших днів вашого протистояння з Росією надавала підтримку Грузії: і на політичному, і на інформаційному, і на міжнародному, і на військовому рівнях. Просто хочу нагадати, що завдяки українським протиповітряним системам оборони ("Бук", "Оса") ви боронили своє небо".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: