В Естонії відкрили кримінальну справу через осквернення прапора України 

Неділя, 17 квітня 2022, 13:49

В Естонії прокуратура порушила кримінальну справу за фактом осквернення у місті Пилва прапора України естонським громадянином.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ERR.

Підозрюваним у справі проходить 59-річний громадянин Естонії. У момент скоєння правопорушення він, ймовірно, був п'яний.

Глава МЗС Естонії не підтримала ідею чорного списку пропутінських артистів

12 квітня чоловіку пред'явили підозри у оскверненні офіційного символу іноземної держави через інцидент, який стався у Пилві ще 5 квітня.

Близько першої ночі, згідно з підозрою, цей чоловік перебував на вулиці Маар'я в Пилві. Він спочатку вдарив молотком по флагштоку, а потім порізав систему кріплення прапора, внаслідок чого йому вдалося зняти з флагштока український стяг. 

У момент скоєння злочину чоловік нібито був сильно п'яний. На допиті він сказав, що насправді не відчуває ворожнечі до України.

В Естонії користувача TikTok оштрафували на 500 євро за заклики до насильства проти українців

"Вкрай прикро, що під впливом алкоголю він зважився на такий безвідповідальний вчинок. Якщо хтось з якоїсь причини оскверняє пам'ятник, прапор або будь-який інший символ, правоохоронні органи обов'язково відреагують на такі дії та почнуть розслідування", - попередила прокурор Лиунаської окружної прокуратури Кайрі Калдоя.

Зривання, знищення, псування чи інше осквернення прапора іноземної держави є кримінальним злочином в Естонії, який карається штрафом або позбавленням волі на строк до одного року.

Раніше в Естонії поліція почала просити водіїв з георгіївськими стрічками на авто знімати їх

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: