Прем’єр Італії: ми повинні допомагати Україні зброєю, і ми це робимо

Понеділок, 18 квітня 2022, 12:05

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що вважає за необхідне допомагати Україні зброєю у тих обставинах, в яких вона опинилася. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю Corriere della Sera.

На нагадування про те, що "Рух п’яти зірок" та частина італійського суспільства ставлять під сумнів ідею військової допомоги для України, Драгі зазначив, що у парламенті рішення прийняли майже одностайно.

"Ситуація дуже зрозуміла: є той, кого атакували, і є армія агресора. Як найкраще допомогти атакованим? Санкції необхідні, щоб послаблювати агресора, але у короткостроковій перспективі вони не можуть зупинити його армію. Для цього потрібно прямо допомагати українцям (зброєю) - і ми це робимо. Не зробити цього означало б те саме, що сказати здатися і погодитись на рабство і підкорення - а це суперечить нашим європейським цінностям. Ми ж хочемо допомогти українцям захистити себе", - підкреслив Маріо Драгі. 

Як відомо, ЄС виділив на військову допомогу для України вже 1,5 млрд євро. Кошти спрямовуються з Європейського фонду з пітримки миру за рішенням усіх країн-членів. Останній пакет на 500 млн євро затвердили 13 квітня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.