Пентагон вважає, що тривала підготовка РФ до наступу не вирішила "класичні" проблеми її армії

Вівторок, 19 квітня 2022, 07:57

У Пентагоні вважають, що тижні підготовки до масштабної наступальної операції на сході України не допомогли російському командуванню позбутися найбільших проблем, хоча й виглядає так, що вони намагаються вчитися на своїх помилках.

Як повідомляє "Європейська правда", про це сказав на брифінгу речник Міністерства оборони США Джон Кірбі.

Речника запитали його оцінку про те, наскільки російська армія налагодила логістику, щоб наступати - оскільки раніше він заявляв, що вони все ще намагаються вирішити логістичні проблеми. 

Пентагон не має інформації, що РФ поцілила в якусь із партій допомоги для України

Джон Кірбі сказав, що про це ще рано робити висновки. "Схоже, це хронічні проблеми російської армії - логістика, підтримка, командування і контроль, злагодженість підрозділів, оперативне маневрування, злагодження дій між "небом" і "землею" - усі проблеми, від яких вони досі потерпають. Тож буде видно, чи вони, як кажуть, "вирішили" ці проблеми і будуть діяти на Донбасі більш ефективно. За нашими оцінками, вони все ще потерпають від більшості цих проблем", - зазначив він. 

Водночас, зазначив він, те, як готують операцію на Донбасі може вказувати, що командування цього разу намагається врахувати свої попередні помилки і краще скоординувати дії різних родів військ. 

"Але, знов таки, побачимо, чи вони справді повирішували свої проблеми. За нашими оцінками, на багатьох рівнях, вони все ще не налагодили логістику і підтримку, і в них все ще проблеми з командуванням і контролем", - додав речник Пентагону.

За оцінками США, з кінця минулого тижня Росія додала ще 11 батальйонних тактичних груп (БТГр) до своїх сил на сході та півдні України, внаслідок чого загальна кількість російських БТГр досягла 76.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.