Прем’єр Іспанії готує візит до Києва

Вівторок, 19 квітня 2022, 14:56

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес найближчими днями відвідає Київ для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє El Pais з посиланням на джерела в іспанському уряді.

Повідомлення з’явилося на наступний день після того, як Санчес підтвердив, що невдовзі посольство Іспанії відновить роботу у Києві, щоб надіслати сигнал про підтримку українському народу.

Візит іспанського прем’єра, метою якого є висловлення солідарності Зеленському особисто, за даними джерел, вже готується, але жодних подробиць не повідомляється.

В уряді зазначили, що наразі дата візиту не може бути оприлюднена з міркувань безпеки, але поїздка точно відбудеться.

Газета зазначає, що іспанський уряд послідовно намагається помістити себе в число тих, хто найбільш твердо підтримує Зеленського, який нещодавно виступив у режимі відеоконференції перед іспанським парламентом з промовою, в якій підкреслив схожість між тим, що відбувається в Україні, і бомбардуванням мирного населення німецько-фашистськими та італійськими фашистськими літаками у Герніці в 1937 році.

В останні тижні Київ відвідали президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, прем'єр Словаччини Едуард Гегер, а також лідери Естонії, Латвії, Литви та Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.