61% жителів світу вважають дії РФ загрозою для їхньої країни

Вівторок, 19 квітня 2022, 22:55

За новинами про російське вторгнення в Україну уважно слідкують 70% дорослих жителів світу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчить результат глобального опитування, проведеного Ipsos у 27 країнах світу.

Як повідомляється, опитування проводилося серед 19 тисяч дорослих у віці до 75 років з 25 березня по 3 квітня на платформі онлайн-опитування Ipsos Global Advisor.

В більшості країн відсоток дорослих, що слідкує за новинами з України становить від 57% до 77%. Винятків лише три – найвищий рівень інтересу зафіксований в Японії (89%) та Швеції (83%), а найнижчий – у Малайзії (49%).

Особливо схильні приділяти пильну увагу подіям в Україні люди старше 50 років (78%), бізнесмени (76%), а також ті, хто має вищу освіту (73%).

У середньому 82% респондентів із 27 країн кажуть, що війна в Україні представляє великий або значний ризик для світу в цілому; а 61% вважають, що це є ризиком для їхньої країни. 

У всьому світі 74% респондентів вважають, що їхня країна повинна приймати українських біженців. Ця думка особливо поширена у Швеції (89%), Нідерландах (86%) та Іспанії (85%), а також у Польщі (84%). Найнижчий показник зафіксовано у  Туреччині (53%), яка вже приймає чотири мільйони біженців, переважно із Сирії. 

Натомість 61% респондент з усього світу стверджують, що їх країни не можуть дозволити собі фінансову підтримку Україні.

70% респондентів зі всього світу вважають, що їхня країна повинна підтримувати суверенні країни під час нападу, а також те, що  бездіяльність в Україні спонукатиме Росію до подальших військових агресії  (68%). 

В той самий час 72% стверджують, що їхній країні слід уникати військового втручання (72%) і що військові дії в Україні сприятиме нападам на інші країни (68%). 

Як зазначається, у Саудівській Аравії, Угорщині, Малайзії та Індії панує думка, що "проблеми України – це не наша справа, і ми не повинні втручатися".Це також поділяє половина опитаних у Мексиці, Ізраїлі та Аргентині.

Натомість від 65% до 80% у всіх восьми інших опитаних країнах-членах Європейського Союзу (за винятком Угорщини), а також у Великій Британії, США, Канаді, Австралії, Японії та Південній Кореї не згодні з такою думкою.

Різниця стає ще більш разючою, коли мова йде про надання військової підтримки чи виправляння військ в Україну.

У середньому по всьому світу близько 36% підтримують забезпечення зброї  українським військовим.

Проте лише 17% респондентів підтримує відправку власних військ в Україну.

Також зазначається, що  в середньому по всьому світу дві третини респондентів погоджуються, що "економічні санкції, запроваджені проти Росії багатьма країнами, є ефективною тактикою, щоб допомогти зупинити війну" – від 50% в Угорщині до 78% в Південній Кореї. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: