Посол України потролив ООН через заяву про візит генсека до Москви 

Середа, 20 квітня 2022, 22:55

Посол України при ООН потролив організацію після того, як прессекретар генсека Гутерріша розповів, що той надіслав запит про проведення зустрічей в Москві та Києві з президентами двох держав для припинення війни.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Сергій Кислиця опублікував два твіти, у яких нагадав, що Росія не є законним членом-засновником ООН. Посол в коментарі ЄП уточнив, що написав це нагадування у відповідь на наміри генсека ООН відвідати Москву.

"Чи готові ви до закриття ООН?": Зеленський звернувся до Радбезу

"Упс! Який ляп! Пам'ятаємо: ні РРФСР, що зберегла своє МЗС у 1945 році, ні РФ не були присутні у Сан-Франциско і не підписували Статут ООН. Якщо кабінет Стефана Дюжарріка показує підпис РРФСР у Сан-Франциско, я називаю це підробкою. РФ не є засновником!", - зазначив Кислиця.

Він додав, що у світлі майбутньої річниці конференції ООН у Сан-Франциско важливо нагадати, що Російська Федерація не входила до сторін, які підписали Статут ООН, і не є членом-засновником ООН. 

"Ми сподіваємося, що Секретаріат ООН надалі уникатиме того, щоб ставити себе в незручне становище", - додав посол.

Кислиця також підтвердив, що отримав запит щодо бажання генсека ООН Антоніу Гутерріша відвідати Київ. Однак, за словами посла, в генсека вже до цього було запрошення від Володимира Зеленського.

"Я отримав цей лист і передаю його дипломатичними каналами в Україну. Утім, Генеральний секретар ООН і до того мав запрошення від Зеленського відвідати Київ", - сказав дипломат у коментарі ЄП.

Нагадаємо, спікер генсека ООН повідомив, що Антоніу Гутерріш направив запит до постійних представництв України та РФ при ООН з проханням про зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві та президентом Владіміром Путіним у Москві, щоб зупинити війну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: