Джонсон про перемовини Києва і Кремля: "Це як говорити з крокодилом, який вчепився вам у ногу"

Четвер, 21 квітня 2022, 09:30

Прем’єр Британії Борис Джонсон вважає, що будь-які спроби переговорами зупинити війну в Україні скоріш за все проваляться.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

Джонсон сказав про це у коментарі ЗМІ на шляху до Індії, де він у переговорах з колегою збирається підняти питання у тому числі війни в Україні та переконати Індію стати більш прихильною до України. 

Британія відправить Україні бронемашини "Mastiff" - міністр оборони

Він зазначив, що вести перемовини з Путіним для України зараз - як "говорити з крокодилом, коли він вже вчепився вам у ногу", та що критично важливо, щоб Захід допомагав Україні зброєю. 

"Дуже важко уявити, як українці можуть вести переговори з Путіним, коли у нього явно немає доброї волі… Його стратегія очевидна - спробувати захопити стільки території України, скільки він зможе, і можливо тоді вести якісь переговори з позиції сили", - зазначив прем’єр Британії.

За його словами, Путін ясно дав зрозуміти, що не збирається зупинятись на досягнутому і за сприятливих обставин не відмовиться повторити наступ на Київ. 

"Як можливо вести перемовини з крокодилом, коли він вчепився вам у ногу? Для України це виклик. Ми повинні триматися тієї стратегії, яку обрали, і продовжувати постачати їм зброю", - зазначив прем’єр Британії. 

Він розповів, що західні партнери на відеоконференції цього тижня домовились продовжувати озброювати Україну, у тому числі артилерією, з огляду на посилення наступу Росії на сході. 

"Бачення президента України, якщо я правильно його розумію - ми спілкуємось дуже багато - що він хотів би вигнати російські війська з їхніх нинішніх позицій у Донецьку та Луганську. Тож це досить максималістична позиція, але щодо Криму вони не настільки максималістичні", - зазначив Джонсон. 

Нагадаємо, нещодавно Росія заборонила в’їзд Борису Джонсону та усім ключовим міністрам уряду Британії за позицію країни щодо війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: