Литва продовжила надзвичайний стан через війну в Україні до 29 червня

Четвер, 21 квітня 2022, 19:25

На тлі війни в Україні Сейм Литви в четвер продовжив дію режиму надзвичайного стану до 29 червня.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

За продовження цього правового режиму проголосували 124 парламентарі, шестеро утрималися, проти не проголосував жоден.

Спікер Сейму Вікторія Чміліте-Нільсен наголосила, що такий правовий режим необхідний, оскільки через два місяці після введення надзвичайного стану жорстока російська військова агресія в Україні продовжується і загроза не знижується.

"Державний тероризм Росії та постійні порушення міжнародного гуманітарного права призвели до наростання гуманітарної та міграційної кризи в Україні. Через агресивну політику, що проводиться Росією та Білоруссю щодо населення своїх країн, збільшилася ймовірність виїзду населення цих країн", - сказала вона.

За словами голови парламенту, також спостерігається активізація діяльності осіб поблизу об'єктів, важливих для забезпечення національної безпеки, зокрема щодо можливого збору інформації.

"Цю підвищену загрозу громадському спокою неможливо усунути без тимчасового застосування обмежень щодо користування деякими конституційними правами та свободами, а також без встановлення надзвичайних заходів", - пояснила вона.

Зберігається заборона на ретрансляцію та розповсюдження в інтернеті радіо- та телепрограм суб'єктів, створених, безпосередньо чи опосередковано керованих, контрольованих чи фінансованих Росією чи Білоруссю.

Також зберігається заборона на організацію та проведення зборів, мета яких - підтримка у будь-якій формі та масштабі дій Росії та Білорусі, що призвели до запровадження надзвичайного стану.

Зокрема, не скасовано і прийняте раніше рішення про зупинення видачі віз громадянам Росії та Білорусі, за винятком випадків за посередництва Міністерства закордонних справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: