Білий дім найняв відставного генерала координувати надання зброї Україні

Четвер, 21 квітня 2022, 21:53

Білий дім найняв генерала у відставці, щоб допомогти скоординувати сотні мільйонів доларів військової допомоги, яку Сполучені Штати спрямовують до України.

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

Два чиновники адміністрації Байдена повідомили, що Террі Вольф нещодавно приєднався до Ради національної безпеки, щоб допомогти координувати допомогу в галузі безпеки, яку США та їхні партнери надають Україні. 

Вольф - тризірковий генерал у відставці та офіцер танкових військ з досвідом роботи у Пентагоні, Об'єднаному штабі, Державному департаменті та Раді національної безпеки. У армії США тризіркові офіцери як правило мають звання генерал-лейтенанта. 

"Його досвід роботи як заступника (спеціального представника президента)  у Глобальній коаліції з протидії ІДІЛ буде приголомшливим у забезпеченні того, щоб ця коаліція зберігала імпульс", - сказав CNN один з офіційних осіб.

Президент Джо Байден оголосив у четвер, що США надсилають Україні додатковий пакет допомоги на 800 мільйонів доларів, включаючи десятки гаубиць, тактичних безпілотників та 144 000 одиниць боєприпасів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.