МЗС: створено спеціальні інформресурси для допомоги українцям, які вимушено виїхали до Польщі

П'ятниця, 22 квітня 2022, 11:42

Громадяни України, які через війну були вимушені або ще планують виїхати до Польщі, можуть отримувати усю необхідну інформацію про виїзд, документи, безкоштовну допомогу на сайті UA HELP або через телеграм-бот UAHelpBot.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС України, пише "Європейська правда".

Завдяки новому сайту та чат-боту, громадяни України зможуть знайти актуальну інформацію щодо умов перетину кордону для дорослих та дітей, умов перебування в Польщі, докладну інформацію щодо отримання документів та відповідного статусу — біженця або тимчасового захисту.

Сайт стане у пригоді тим, хто шукає роботу, дасть роз’яснення, як отримати медичну та фінансову допомогу, як знайти садок і школу для дітей тощо.

На сайті та в чат-боті можна знайти всі необхідні контакти гарячих ліній, центрів допомоги та фондів, які надають підтримку українцям у Польщі. 

"Від початку війни понад 2,6 млн українців виїхали до Польщі — країни, яка дуже активно, повною мірою та системно підтримала українців у біді. Ми вдячні уряду Польщі та польському народу за цю безпрецедентну допомогу. Турбота про українців за кордоном є одним з ключових пріоритетів МЗС України. Саме тому ми з партнерами створили додаткові ресурси, які допоможуть нашим співвітчизникам", — заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.

Щоб залишатися на зв'язку, допомагати у подальшому адаптуватися українцям, на сайті пропонується пройти опитування. На основі отриманих соціологічних даних держава запустить додаткові проєкти для українців у Польщі.

Раніше Кулеба доручив зробити безкоштовним оформлення посвідчень особи на повернення до України, щоб вирішити проблему українців, які вимушено виїхали за кордон без документів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.