У Празі офіційно перейменували в Українських героїв ділянку вулиці з посольством РФ

П'ятниця, 22 квітня 2022, 19:06

Починаючи з 22 квітня частина вулиці, на якій розташоване посольство РФ у Чехії, офіційно має назву Українських героїв.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Novinky.

Таблички з новою назвою вулиці відкрили представники міста та району Прага 6 разом із послом України Євгеном Перебийнісом та представниками посольств інших країн.

Перейменування ухвалила Празька міська рада наприкінці березня за пропозицією Праги 6. Через це, як зазначається, у російського посольства в майбутньому можуть виникнути проблеми з доставкою пошти.

"Той факт, що Росія вчиняє воєнні злочини в Україні і що її дії фактично є геноцидом проти українського народу, для мене очевидний і не може бути ігнорований", - сказав мер Праги Зденек Гржиб біля російського посольства у п'ятницю.

Він додав, що окрім символічного акту перейменування частини вулиці, місто намагається зробити все можливе, щоб практично допомогти українцям, які борються з росіянами, та їхнім родинам, які втекли до Чехії через війну.

Як заявила місцева влада, зміна назви вулиці не завдасть незручностей жителям, оскільки на ній не розташовані житлові будівлі. Вулиця Українських героїв у Празі примикає до площі Бориса Нємцова, яка у 2020 році отримала свою назву на честь російського опозиціонера, вбитого владою РФ.

МЗС України раніше звернулося до країн світу з закликом змінити назви вулиць з російськими посольствами та консульствами на присвячені Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: