Нуланд пояснила, чому США реагують на агресію РФ не так, як під час окупації Криму

П'ятниця, 22 квітня 2022, 19:53

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд пояснила, чому після повномасштабного вторгнення РФ Сполучені Штати допомагають Україні опиратися та надають зброю, тоді як у 2014 році, коли РФ окупувала Крим, цього не робили.

Про це вона розповіла в інтерв’ю "Європейській правді".

"Дуже сумно і дуже трагічно про це говорити, але в 2014 році, як ви знаєте, росіяни змогли дуже швидко зібрати війська як навколо Криму, так і всередині Криму – адже в них там вже були військові потужності, – настільки значні, що вони просто могли зрівняти з землею цивільне населення та знищити будь-які військові сили, які ви могли би доправити на півострів", - сказала Нуланд.

Також проблемою стало те, що у США не було достатніх розвідданих, щоби спрогнозувати, що ж планується, і Київ також їх не мав.

Реальним сценарієм, за словами Нуланд, було масштабне кровопролиття, при тому, що українські військові не могли би навіть всерйоз розпочати бій.

"Нині це змінилося. За ці вісім років ваші Збройні сили, на жаль, отримали реальний бойовий досвід на Донбасі. Крім того, ці вісім років ми працювали з вами, допомагали, проводили навчання для українських військових", - заявила Вікторія Нуланд.

Крім того, ситуація зараз протилежна у частині розвідданих

"Ми ще в кінці жовтня та протягом листопада повідомляли Україні, що Путін розпочав підготовку до жахливої, жорстокої війни. Завдяки цьому ми отримали можливість допомогти вам підготуватися до російського вторгнення. Цього разу в нас був час для цього", - зауважила заступниця держсекретаря США.

Ще одна відмінність – те, що Україна зараз веде війну за всю державу та за своє право існувати, сказала Нуланд.

Читайте повну розмову: Вікторія Нуланд: у разі ядерного удару Україна не залишиться наодинці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: