Вікторія Нуланд: ми змогли надати Україні те, що було їй потрібно

коротко
Субота, 23 квітня 2022, 11:02

За президентства Джо Байдена Вікторія Нуланд повернулася до Держдепу та стала другою особою у відомстві – заступницею державного секретаря США з політичних питань. 

Якщо у 2014 році, коли вона працювала у Держдепартаменті на українському напрямку, США намагалися стримувати Україну у збройній протидії окупації Криму, то нині позиція США – діаметрально інша. 

Про це і про постачання зі Сполучених Штатів зброї, яка може змінити обстановку на фронті читайте в інтерв’ю для "Європейської правди" Вікторія Нуланд: у разі ядерного удару Україна не залишиться наодинці.

Про що говорила Вікторія Нуланд:

"США надали Україні озброєння вже більше ніж на 4 мільярди доларів".

"Успіх на полі бою, який демонструє Україна, звісно ж, у першу чергу є заслугою сміливості, мужності та неймовірної професійності українських військових. Але водночас, я вважаю, ваш успіх на полі бою свідчить про те, що ми змогли надати вам те, що було вам потрібно на різних стадіях війни".

"Зараз в України інші потреби. Вам потрібна далекобійна зброя, як-от гаубиці. Вам потрібно більше протитанкової зброї і транспорт, як-от броньована техніка, і зараз ми надаємо вам її".

"Реактивні системи залпового вогню вже постачаються; є союзники, які працюють над літаками; а крім цього, є величезна кількість запчастин для військових літаків, які вже змінюють ситуацію".

"Ми маємо справу з Путіним, і він вже давав наказ вчиняти жахливі, наджорстокі воєнні злочини. А отже, можливим є все, і нам треба бути готовими до використання Росією різних типів зброї з катастрофічними наслідками [у тому числі ядерної]".

"Можете бути впевненими, що за такого катастрофічного сценарію ми не залишимо Україну наодинці. І хоча зараз вже йдеться про воєнні злочини, за які Путіну доведеться відповідати, але використання такої зброї виведе ситуацію на принципово новий рівень. І ми забезпечимо, щоби ці наслідки сталися".

"Зараз тривають переговори між урядами, які є не публічними, і я можу лише сказати, що США ведуть переговори з Києвом про безпекові запевнення, які Україна може отримати".

Примітка ЄП: "безпекові запевнення" – це термін Будапештського меморандуму, який передбачає відсутність зафіксованих гарантій захисту чи колективної оборони.

Повне інтерв’ю - у матеріалі редактора "Європейської правди" Сергія Сидоренка Вікторія Нуланд: у разі ядерного удару Україна не залишиться наодинці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: