Британія імпортувала російської нафти на $234 млн після вторгнення РФ в Україну

Середа, 27 квітня 2022, 14:14

Велика Британія імпортувала російську нафту на 220 мільйонів фунтів стерлінгів ($234 млн) з того часу, як РФ вторглася в Україну наприкінці лютого.

Про це повідомляє телеканал Sky News, пише "Європейська правда".

Нафта продовжувала прибувати навіть після того, як уряд заявив, що має намір заборонити імпорт російської нафти.

Британія заявила, що поступово припинить використання російської нафти, але лише до кінця року.

Дані, опубліковані в середу, показують, що з того часу, як президент Росії Владімір Путін розпочав своє вторгнення, було імпортовано 1,9 мільйона барелів нафти, або 257 000 тонн.

Уряд уже заборонив судам, що належать, експлуатуються або плавають під російським прапором, заходити до Британії, але ніщо не заважає судну, що належить Панамі або іншій країні, заходити сюди з російською нафтою.

Представник уряду заявив: "Ми припинимо імпорт російської нафти до кінця року і якнайшвидше після цього імпорт російського зрідженого природного газу. Британія не має проблем ні з постачанням газу, ні з нафтою, і, на відміну від Європи, ми не залежимо від імпорту енергоносіїв з Росії".

Нагадаємо, російський монополіст "Газпром" повідомив, що 27 квітня повністю призупинив постачання газу болгарській компанії "Булгаргаз" та польській PGNiG у зв'язку з несплатою в рублях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: