Спікери парламентів Швейцарії, Румунії та Північної Македонії відвідали Гостомель та Ірпінь

фото
Середа, 27 квітня 2022, 19:59

Спікери парламентів Румунії, Північної Македонії та Швейцарії - Флорін Кицу, Талат Джафері, Ірен Келін – прибули з візитом в Україну та побували у зруйнованих росіянами передмістях Києва.

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, пише "Європейська правда"

"Спікери парламентів Румунії, Північної Македонії та Швейцарії й надалі підтримуватимуть Україну. Про це вони сказали, коли на власні очі побачили Гостомель та Ірпінь", - написав Стефанчук.

 

За його словами, спікери готові допомагати Україні на двосторонньому та міжнародному рівнях, посилювати санкційний тиск на Росію, долучатися до відновлення незалежної, суверенної, квітучої України.

Раніше стало відомо, що уряд Швейцарії наклав вето на реекспорт боєприпасів швейцарського виробництва, які використовуються у зенітних самохідних установках Gepard, які Німеччина планує поставити Україні.

Швейцарія посилається на свою політику нейтралітету, яка забороняє їй відправляти військове спорядження до зони конфліктів.

Водночас Швейцарія відступила від своєї традиційної нейтральності, приєднавшись до санкцій ЄС проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: