Швейцарія приєдналась до ембарго ЄС на вугілля з Росії

Середа, 27 квітня 2022, 19:09

Швейцарія приєдналась до п'ятого пакета санкцій Європейського Союзу проти Росії та Білорусі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Рішенням від 27 квітня Швейцарія впроваджує нові заходи, ухвалені ЄС 8 квітня з огляду на триваючу військову агресію Росії в Україні", - йдеться в повідомленні уряду.

Нові заходи включають заборону на імпорт бурого вугілля та інших товарів, таких як ікра, ліс і морепродукти, які вважаються важливими джерелами доходу для Росії, заявив уряд.

Також заборонено експорт до Росії швейцарських товарів, таких як промислові роботи та певні хімікати, які можуть бути використані для посилення промислового виробництва РФ.

Також набудуть чинності подальші фінансові санкції, в тому числі більше не дозволять реєструвати трасти в Швейцарії для громадян Росії-резидентів.

Проте Швейцарія зможе експортувати спеціальне обладнання для захисту від ядерної, біологічної та хімічної війни після запиту про допомогу до Організації із заборони хімічної зброї.

Крім того, Швейцарія заборонила експорт банкнот і продаж цінних паперів у всіх валютах ЄС громадянам або резидентам Білорусі. Раніше заборона поширювалася лише на цінні папери та банкноти у швейцарських франках та євро.

Нові заходи набувають чинності з 16:00 за Гринвічем у середу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.