Італійська компанія готується до оплати газу в рублях - Bloomberg

Середа, 27 квітня 2022, 22:39

Італійський енергетичний гігант Eni SpA готується відкрити рублеві рахунки в АТ "Газпромбанк", що дозволить йому потенційно виконати вимоги Росії щодо оплати газу в місцевій валюті.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Bloomberg, посилаючись на свої джерела. При цьому Речник Eni відмовився коментувати цю інформацію.

Джерела Bloomberg стверджують - цей крок є запобіжним, оскільки Eni шукає додаткових вказівок від італійського уряду та керівництва ЄС щодо того, чи буде дозволено  — і за яких умов — використовувати рублеві рахунки для покупки російського газу.

Як зазначається, оплати у рублях Eni ще не проводила – наступний раунд виплат запланований на другу половину травня.

Нагадаємо, місяць тому   президент РФ Владімір Путін підписав указ, згідно з яким країни, які вважаються "недружніми", повинні платити за газ у рублях.

Країни ЄС відмовилися від такого способу оплати, тому "Газпром" "перекрив кран" з блакитним паливом наразі для двох країн: Польщі та Болгарії.

Раніше Bloomberg повідомляв, що чотири європейські покупці вже розрахувалися рублями за поставки газу, а ще десять європейських компаній відкрили спеціальні рахунки в Газпромбанку для оплати газу. 

Eni - перша відома компанія з цього списку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: