Експрезидент Німеччини вважає заяви РФ про "Третю світову" спробами залякування

Четвер, 28 квітня 2022, 09:45

Експрезидент Німеччини Йоахім Гаук вважає заяви Росії про масштабну есклалацію війни через допомогу Заходу Україні спробами залякування.

Як пише "Європейська правда", його слова на публічному заході цитує Spiegel.

На думку Йоахіма Гаука, заяви міністра закордонних справ Росії Сєргєя Лаврова про те, що підтримка Заходом України може спровокувати "Третю світову" і застосування ядерної зброї є спробами залякування, і на це не потрібно піддаватися.

"Якщо ми хочемо самі захиститися від держави, яка відкидає наш суспільний лад - то це не тільки наше право, але й наш обов’язок", - заявив він. 

Гаук наголосив, що зараз президента РФ Владіміра Путіна потрібно сприймати виключно як опонента, а не партнера - проте не російський народ. 

Чинний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр нещодавно визнав, що його політика останніх кількох років щодо Росії була помилковою.

Як міністр закордонних справ у минулому Штайнмаєр підтримував тісні контакти, зокрема, з міністром закордонних справ Росії Сергєєм Лавровим, був активним прихильником газопроводу "Північний потік-2" і вважається архітектором дружньої до Росії політики федерального уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: