США: за нападом на головреда опозиційної "Новой газеты" стоїть російська розвідка

П'ятниця, 29 квітня 2022, 09:25

Уряд США вважає, що за нападом на російського лауреата Нобелівської премії Дмитрія Муратова на початку цього місяця стоїть російська розвідка.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Washington Post.

Американська розвідка, за словами американського чиновника, який говорив на умовах анонімності, дійшла висновку, що інцидент - справа рук російської розвідки.

Чиновник не повідомив жодних подробиць про те, як розвідка США дійшла до такої оцінки, посилаючись на необхідність захисту джерел і методів.

"Сполучені Штати можуть підтвердити, що російська розвідка організувала напад 7 квітня на головного редактора "Новой газеты" Дмитрія Муратова, під час якого його облили червоною фарбою, що містить ацетон", - йдеться у заяві американського чиновника.

Невідомий 7 квітня облив Муратова червоною фарбою з ацетоном у купе поїзда "Москва-Самара".

2021 року головний редактор видання "Новая газета" Дмитрій Муратов отримав Нобелівську премію миру за "зусилля із захисту свободи слова". 

Видання "Новая газета" висвітлювало неофіційні дані про втрати російської армії та розповідала про опір українських захисників.

Наприкінці березня через попередження Роскомнагляду "Новая газета" призупинила свою діяльність до завершення російсько-української війни.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: