В МЗС нагадали, що Росія своєю війною провокує продовольчу кризу для всього світу

П'ятниця, 29 квітня 2022, 12:09

Міністерство закордонних справ України нагадало, що почата Росією війна проти України і блокада чорноморських портів загрожує проблемами з продовольством у багатьох країнах світу.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву про це МЗС опублікувало 29 квітня.

"За оцінками ООН, понад 1,7 млрд людей загрожують злидні і голод внаслідок зриву системи виробництва продовольства, спричиненого Росією. РФ продовжує зумисно блокувати посівну в Україні, знищуючи сільськогосподарську техніку і завдаючи ракетних ударів по всій країні. Вимагаємо від Росії припинити приховане викрадення зерна, розблокувати українські порти, відновити свободу судноплавства і дозволити прохід торгових суден. Закликаємо міжнародну спільноту посилювати економічні санкції проти Росії, щоб відвернути гуманітарну катастрофу і глобальну продовольчу кризу", - заявили в МЗС України. 

28 квітня після зустрічі з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має достатній потенціал для стабілізації світового продовольчого ринку, але Росія блокує українські порти та руйнує виробничу базу.

Читайте також на цю тему: "Навіть якщо війна закінчиться завтра, хвиля високих цін у світі буде ще 3-5 років". Аграрний міністр Микола Сольський

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: